blog image

Moje milá prsa

rozhodla jsem vám i za ostatní ženy napsat veřejný dopis. Zasloužíte si totiž mnohem větší pozornost, než je ta, která se vám věnuje. (Porno snímky se nepočítají) 

V učebnicích pro lékaře se píše, že je ňadro tvořeno z tukové hmoty, mléčných žláz, kolagenu, vaziva a svalů. Věkem tuku přibývá, proto se stává, že ňadra podléhají gravitaci a poklesnou…Strohá, racionální, praktická definice. Jenže vy nejste jen nějaký kus těla.

Jste zázračný kus těla! Symbol ženství, zdroj života.  

Umíte toho hodně, ale zároveň jste i bezbranná a zranitelná. Nemluvím jen o fyzickém násilí. Útočí na vás různé nesmyslné módní trendy. Kde kdo se vás snaží hodnotit podle velikosti. Jednou jste vysmívaná, za to, že jste moc malá. Jindy nenáviděná a považována za překážející, protože se jevíte velká. Pozornost, kterou při určitých rozměrech přitahujete, dokáže ženu obtěžovat. Někdy je kvůli vám dokonce trestána. Věděla jste milá prsa, že se spousta holčiček, které se od mala věnují baletu nebo gymnastice doslova děsí období, kdy jim začnete růst? Příliš Velká prsa znamenají konec s vrcholovou kariérou. Dokonce se vás kvůli tomu zbavují na operačním sále. Ne kvůli nemoci, ale krátkodobé, pofiderní kariéře?  

Takový nesmysl! Neexistuje dobrá nebo špatná velikost prsou. Špatná je jen ta, kdy způsobujete bolest zad, což už jde dnes řešit operativně. 

Vy prsa, jste součástí těla a o těle si každá žena rozhoduje sama. Nikdo ji nemůže nutit, aby kojila když nechce, ani obviňovat, když jí to nejde.

Na závěr bych vám vyprávěla jeden příběh, který se odehrál v devadesátých letech ve válkou zmítané bývalé Jugoslávii. Je smutný, ale zároveň majestátný. V jedné vesnici našli vojáci úkryt, ve kterém se krčily staré ženy. Jenže vojáci hledali mladé dívky na sex. Rozzlobeně vyhnali staré ženy z úkrytu a donutili je svléknout se do naha.

Stařenky před nimi stály a třásly se. Vojáci se jejich tělům, poznamenaným věkem, začali posmívat. Snažili se je co nejvíce ponížit. Padala ta nejvulgárnější slova. Některé ženy plakaly ponížením. Ale pak jedna z nich zvedla hlavu podívala se veliteli vojáků do očí. „Smějete se mému tělu za to, že nevypadá jako dvacetileté? “  zeptala se ho. „Vysmíváte se tělu, které stvořilo tři životy a třikrát rodilo? Smějete se prsům, která nejsou dokonalá, nejsou pevná, protože už třikrát kojila? Třikrát dávala sílu novému životu na úkor sebe, své krásy? Pokud se tedy vysmíváte prsům, která sloužila dětem, vysmíváte se i vlastním matkám! Nikdo, kdo plivne na svoji matku, mne nemůžete ponížit!“ Po těchto slovech zavládlo ticho…

Chvalme svá prsa! Chvalme je i když zestárnou. Chvalme je i když nesplňují naše představy o ideálu. Nejkrásnější a nejvíc sexy jsou… zdravá prsa! 

Jedno z největších umění života je umění přijmout s vlídností, sebeúctou svoje tělo. Se všemi jeho krásami i chybičkami. Jiné totiž nedostaneme a ideál neexistuje… 

Vaše ŽENA